Sałatka z mleczem i boczkiem na ciepło
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 250 g pokrojonej cykorii lub młodych mleczy
- 4 plastry boczku w kawałkach (razem 110 g)
- 3 łyżki czerwonego wina lub octu balsamicznego
- 1 – 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Umyj zieleninę i odłóż – niech obeschnie. Podsmaż boczek w rondlu, aż będzie chrupiący, czyli około 5 min. Zdeglasuj patelnię octem i zagotuj go, żeby odparował. Dodaj oliwę. Wrzuć na chwilę zieleninę i wymieszaj ją z dressingiem. Nie pozwól, żeby zwiędła. Rozłóż sałatkę na 4 talerze i dopraw ją solą morską i świeżo zmielonym pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W