Szaszłyk z polędwicy wołowej na warzywach z rusztu
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam na lato (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 400 g polędwicy wołowej
- 100 g plastrów wędzonego boczku
- 4 cebule
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka słodkiej papryki w proszku
- ½ łyżki majeranku
- sól
- pieprz
- 1 kalarepka
- 1 papryka zielona
- 2 łodygi selera naciowego
- 1 młody burak
- 2 marchewki
- 4 łyżki octu balsamicznego
- 4 łyżki miodu
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 gałązka rozmarynu
- sól pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Polędwicę kroję w małe plastry i marynuję w musztardzie, papryce w proszku, majeranku soli i pieprzu. Cebule kroję w plastry. Na namoczone w wodzie patyczki nadziewam na przemian mięso, boczek i cebulę. Piekę na ruszcie. Warzywa kroję w cząstki i plastry, dodaję sól i pieprz, ocet, miód, oliwę oraz posiekany rozmaryn. Powoli opiekam na ruszcie z każdej strony i podaję do szaszłyków.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W