Żur
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt 2 (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Potrawy wielkanocne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pieczarki kroimy na mniejsze kawałki. Posiekaną cebulę smażymy na oliwie. Po chwili dodajemy czosnek, pozostałe warzywa oraz trzonki pieczarek. Smażymy do lekkiego zezłocenia. Dodajemy do bulionu warzywnego. Ziemianki kroimy w kostkę, dodajemy do zupy. Pozostałe pieczarki podsmażamy na patelni. Do zupy dodajemy majeranek, chrzan, zakwas. Zupę zagotowujemy mieszamy, dodajemy maślankę i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Pod koniec doprawiamy świeżym czosnkiem i serwujemy ze smażonymi pieczarkami, kiełbaskami z paniru i gotowanym jajem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA