Kotlety schabowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 2 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z wieprzowiny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 4 ok.1,5 cm grubości plastry schabu bez kości
- 2 jaja
- 2 łyżki śmietany, lub 3-4 łyżki mleka lub wody
- sól
- pieprz
- ostra papryka mielona
- bułka tarta do panierowania
- smalec lub olej do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kotlety układamy na desce do krojenia, nakładamy na nie kawałki folii spożywczej. Rozbijamy mięso z dwóch stron. Osuszamy ręcznikiem kuchennym, przyprawiamy z dwóch stron. Do jednej miseczki wsypujemy mąkę, do drugiej wbijamy jaja z mlekiem (śmietaną lub wodą) i rozkłócamy. Do trzeciej wsypujemy bułkę tartą. Ustawiamy patelnię na gazie, dodajemy smalec i od razu zabieramy się za panierowanie kotletów. Na początek w mące, później w jaju i na koniec w bułce tartej. Smażymy na jasno-złoty kolor. Serwujemy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z wieprzowiny
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W