Żurek na soku z kiszonych ogórków z pulpetami z białej kiełbasy i prażuchami

Żurek na soku z kiszonych ogórków z pulpetami z białej kiełbasy i prażuchami
Oceń przepis:
43 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rozgryza Polskę (odc. 2)
Rodzaj dania:
Zupy, Potrawy wielkanocne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Pulpety:
Prażuchy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę podpiecz na ogniu i wrzuć do gara. Dodaj pozostałe składniki i zalej 3 l wody.

Gotuj około 1,5 h

Odcedź wywar i dodaj do niego pozostałe składniki  - sok z ogórków i maślankę. Zagotuj. 

Kiełbasę rozkrój i wyjmij z jelita. Wrzuć do miski. Dodaj pozostałe składniki. Dobrze wyrób i uformuj pulpety. Obtocz w mące i gotuj w zupie.

W rondlu upraż na rumiany kolor mąkę i wrzuć ziemniaki. Chwilę mieszaj i dodaj czosnek oraz maślankę. Ziemniaki podawaj na dnie talerza i zalewaj zupa.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA