Zapiekane bułki
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Domowa piekarnia Kucharskiego (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pieczywo
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 4 czerstwe bułki poznańskie
- 1 czerwona cebula
- 1 żółta papryka
- pęczek zielonych szparagów
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
- 3 jajka
Salsa:
- garść rukoli
- pęczek koperku
- 4 ząbki czosnku
- 1 pomidor
- sól i pieprz
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 180º C. C. Z bułek odciąć wierzch i wydrążyć środek. Wnętrze bułek skropić oliwą z oliwek i wstawić na 5 minut do piekarnika.
W tym czasie pokroić cebule w piórka, paprykę na paski, a szparagi na 3-4 cm kawałki. Wszystko podsmażyć na oliwie z oliwek.
Jajka roztrzepać z odrobiną soli i pieprzu. Gdy bulki się podpieką, nałożyć do nich warzywa i zalać jajkami. Wstawić na 10 minut do piekarnika.
W tym czasie przygotować salsę: posiekać rukolę, koperek i czosnek. Pomidora wypestkować, drobno pokroić i dodać do rukoli. Dodać kilka łyżek oliwy z oliwek i wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Upieczone bulki podawać z salsą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W