Bolo do caco ze stekami

Bolo do caco ze stekami
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Piotr Kucharski

Seria kulinarna:
Domowa piekarnia Kucharskiego 4 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Pieczywo
Kuchnia świata:
Kuchnia portugalska

Składniki:

  • 2 chlebki bolo do caco
  • 2 steki z rostbefu (po około 200 g)
  • 4 ząbki czosnku
  • 6 liści laurowych
  • 2 gałązki rozmarynu
  • sól i pieprz
  • olej rzepakowy
  • 2 jajka
  • rukola
  • 1 pomidor malinowy
  • 1 czerwona cebula

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Czosnek, liście laurowe oraz rozmaryn przełożyć do moździerza i dokładnie utłuc. Mięso rozbić tłuczkiem na grubość kotletów schabowych. Przyprawić solą i pieprzem, a następnie nasmarować z obu stron marynatą z moździerza.

Smażyć mięso z obu stron na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym, następnie zdjąć, by odpoczęło. Na tej samej patelni usmażyć przekrojone chlebki. Następnie wbić i usmażyć jajka.

Gdy jajka się smażą nałożyć na połówki bułek rukolę, na rukoli przekrojone na połowę steki, na nich ułożyć krążki cebuli oraz po plastrze pomidora. Na samej górze ułożyć sadzone jajko. Nałożyć drugą połówką chlebka. Przed podaniem przekroić na pół.

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA