Chleb z bekonem i oliwkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pieczywo
Składniki:
- 180 g mąki
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
- 3 jajka
- lekko roztrzepane
- 120 g roztopionego masła
- 100 g oliwek bez pestek
- w plasterkach
- 100 g boczku w paskach
- podsmażonego
- 100 g startego gruyera lub 125 g startego parmezanu
- szczypta soli
- 1 łyżka posiekanego rozmarynu (niekonieczne)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podgrzej piekarnik do 180°C. Formę do chleba natłuść i posyp mąką. Przesiej mąkę i proszek do pieczenia do miski. Wymieszaj z pieprzem. Utrzyj jajka z mąką. Dodaj roztopione masło. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj dobrze. Przełóż masę do formy. Piecz 45 minut, aż wetknięta w ciasto wykałaczka będzie sucha. Lekko ostudź. Wyjmij z formy. Pokrój i podawaj jako przystawkę do drinków.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W