Chleb irlandzki
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Przykaza
- Seria kulinarna:
- Jak Piotr przykazał (odc.5)
- Trudność:
- trudne
- Rodzaj dania:
- Pieczywo
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- 2 szklanki (250 ml) mąki pszennej razowej
- 2 szklanki zwykłej mąki pszennej
- 1 płaska łyżeczka od herbaty sody (takiej jak do pierników)
- 1 łyżeczka do herbaty brązowego cukru
- 1 łyżeczka do herbaty soli
- 500 ml maślanki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Oba rodzaje mąki, sodę, cukier i sól dobrze wymieszać. Wlać maślankę. Uformować ciasto (będzie trudno). Piekarnik rozgrzać do 230 stopni C. Włożyć ciasto do rozgrzanej blachy i do pieca, po 10 min zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C. Po 25 - 30 minutach wyjąć gotowy chleb.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W