Fondue neuchatel
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 57)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia szwajcarska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 ząbek czosnku
- półtorej filiżanki wytrawnego białego wina
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 filiżanki startego ementalera
- 2 filiżanki startego grujera
- 1 łyżka skrobi kukurydzianej
- 3 łyżki kirszu
- biały pieprz, gałka muszkatołowa i papryka do smaku
- świeży chleb do serwowania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wnętrze naczynia do fondue przetrzeć naciętym ząbkiem czosnku. Podgrzać wino i sok z cytryny. Wsypać ser i zamieszać. Kiedy zacznie się gotować dodać kirsz i skrobię kukurydzianą. Po 2-3 minutach wsypać przyprawy.
Podawać z chlebem pokrojonym w kostkę.
Podawać z chlebem pokrojonym w kostkę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia szwajcarska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W