Duszona cebula
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
Składniki:
- 6 czerwonych cebul
- 2 łyżki oliwy
- ⅓ szklanki brązowego cukru
- ⅓ szklanki octu balsamicznego
- 1½ szklanki wody
- 1 łyżeczka soli
- świeżo zmielony czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obierz cebule i pokrój w szesnastki. Włóż wszystkie składniki do dużego rondla i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz płomień i gotuj na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając przez 40-45 min, aż płyn odparuje, a cebule będą bardzo miękkie. Pod koniec uważaj, żeby się nie przypaliły.
Zdejmij z ognia i wystudź, zanim przełożysz je do pojemnika. Trzymaj zakryte w lodówce. Można je tak przechowywać przez tydzień.
Zdejmij z ognia i wystudź, zanim przełożysz je do pojemnika. Trzymaj zakryte w lodówce. Można je tak przechowywać przez tydzień.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W