Chłodnik z winogron

Chłodnik z winogron
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Wegańskie zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Namoczone migdały odcedzić. Dodać do blendera razem z wodą, winogronami, chlebem, czosnkiem oraz sporą szczyptą soli i zostawić na 5 minut.
W międzyczasie rozgrzać patelnię i uprażyć płatki migdałów, następnie pokroić na pół kilka kulek winogron do podania. Odstawić na bok.
W naczyniu blendera zacząć miksować wszystkie składniki do momentu, aż zmienią się w gładki ¬chłodnik. Wtedy wciąż powoli blendująć wlać ocet, a następnie olej i miksować kolejną minutę do momentu, aż krem zmieni się w lśniącą emulsję.
Gotowy krem schłodzić i podawać z oliwą, prażonymi migdałami, pokrojonymi winogronami oraz świeżo zmielonym pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA