Zupa z batatów z imbirem i chili

Zupa z batatów z imbirem i chili
Oceń przepis:
75 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Wegańskie zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na łyżce oleju przesmażamy czosnek pokrojony w plastry, pastę curry i chili, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę bataty, seler i zalewamy całość mleczkiem kokosowym i uzupełniamy wodą. Wody nie wlewamy zbyt dużo.
Ścieramy imbir na tarce i dodajemy do warzyw. Gotujemy całość, aż bataty zaczną się rozpadać.
Następnie miksujemy zupę na krem, doprawiamy solą, kurkumą i pieprzem.
Orzeszki prażymy na suchej patelni i posypujemy nimi zupę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA