Minestrone z pesto
Oceń przepis:
Składniki:
- 100 g fasolki cannellini z puszki
- ok. 2,5 l wody lub bulionu
- 1 mała cebula
- 1/2 pora
- 1 łodyga selera
- 1 marchew
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 pomidor bez skórki
- 1/2 cukinii
- 1 ziemniaki
- 50 g makaronu
- sól, pieprz
- 1-2 łyżki pesto
- 2 łyżki startego parmezanu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Fasolkę zalewamy połową bulionu i zagotowujemy. Cebulę, por, seler, marchew kroimy drobno. Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni, wrzucamy warzywa, przesmażamy i całość dodajemy do fasoli i dolewamy resztę bulionu. Ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy. Cukinię i pomidory kroimy w kostkę i razem z makaronem wrzucamy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy ok. 20-30 minut. Zupę doprawiamy pesto i serwujemy posypaną parmezanem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W