Zupa z czerwonej soczewicy z kurkumą

Zupa z czerwonej soczewicy
Oceń przepis:
40 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna

Składniki:

  • 0,5 kg marchwi
  • 0,25 kg selera
  • 0,25 kg pietruszki
  • 2 szklanki czerwonej soczewicy
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 0,5 łyżeczki curry
  • 2-3 znamiona szafranu
  • 0,5 łyżeczki ostrej papryki czerwonej
  • sól
  • 2 łyżki oleju kukurydzianego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zetrzyj warzywa i razem z soczewicą zagotuj je w 3 litrach wody. Dodaj olej i dopraw pozostałymi przyprawami. Gotuj do całkowitego zmięknięcia.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA