Fajitas z el popo

Fajitas z el popo
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

Marynata
  • 1/2 szklanki oleju
  • 6-8 łyżek sosu sojowego
  • 2 łyżki plasterków marynowanej papryki jalapeno
  • 3 ząbki czosnku pokrojone w plastry cienkie
  • 2 łyżki posiekanej naci kolendry
  • cytryna, pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Składniki marynaty wymieszać z polędwicą wołową pokrojoną w paski i z paskami piersi kurczaka. Wprawdzie polędwica to ekskluzywna część wołowiny, ale fajita z niej jest nieprawdopodobnie soczysta i miękka. Można używać części nie nadające się na befsztyki, tzw. „głowę” i wąski koniec polędwicy. Najlepiej smażyć fajitę na dużej płycie grillowej, wtedy rumieni się równocześnie. Rozgrzać dużą patelnię i wrzucić na nią zamarynowane mięso, lekko zrumienić z obu stron. Dodać warzywa i smażyć, często obracając, na bardzo dużym ogniu. Podawać z pszennymi tortillami, salsą, guacamole, marynowaną cebulą i kwaśną śmietaną.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA