Sałatka z pęczaku
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 szklanka pęczaku
- 1 słodka cebula
- 1 jędrna papryka czerwona
- 1 twardy świeży ogórek
- 2 łyżki posiekanej dymki
- 1 pęczek posiekanej naci pietruszki
- 2 łyżki posiekanej bazylii
- oliwa extra virgin
- ocet winny
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pęczak ugotować na sypko w osolonym wrzątku. Cebulę pokroić w niedużą kostkę. Paprykę i ogórka pokroić w równą kostkę, wielkości kostki cebuli. Ostudzony pęczak polać oliwą i skropić octem winnym, wymieszać z warzywami, ziołami, solą i pieprzem do smaku. Sałatka jest doskonała również z innymi ziołami, ze świeżą kolendrą, z miętą. Dobrze, jeśli postoi i się przegryzie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W