Sałatka owocowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Mammaryla (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- puszka kompotu brzoskwiniowego
- 3 pomarańcze
- 2 jabłka
- 1 grejpfrut
- 2 banany
- 1,5 szklanki winogron
- orzechy włoskie
- sok z 2 cytryn
- kieliszek wina moscatel
- łyżka ekstraktu waniliowego na burbonie
- mrożonka owocowa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Otwórz puszkę z kompotem. Sok wlej do miski. Wciśnij sok z dwóch cytryn. Wlej kieliszek wina i łyżkę wanilii. Brzoskwinie pokrój na mniejsze kawałki. Przekrój winogrona i wyjmij pestki. Wyszoruj pomarańcze i grapefruity. Okrój owoce ze skórki. Wykrój kawałki miąższu spomiędzy błonek. Wrzuć do miski. Wyciśnij sok, który pozostał w okrojonych skórkach. Obierz i pokrój jabłka i banany. Dodaj do miski. Posiekaj orzechy i wrzuć do sałatki. Wsyp mieszankę mrożonych owoców. Kiedy owoce się rozmrożą, całość się ochłodzi, a smaki połączą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W