Sałatka owocowa

Sałatka owocowa
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Otwórz puszkę z kompotem. Sok wlej do miski. Wciśnij sok z dwóch cytryn. Wlej kieliszek wina i łyżkę wanilii. Brzoskwinie pokrój na mniejsze kawałki. Przekrój winogrona i wyjmij pestki. Wyszoruj pomarańcze i grapefruity. Okrój owoce ze skórki. Wykrój kawałki miąższu spomiędzy błonek. Wrzuć do miski. Wyciśnij sok, który pozostał w okrojonych skórkach. Obierz i pokrój jabłka i banany. Dodaj do miski. Posiekaj orzechy i wrzuć do sałatki. Wsyp mieszankę mrożonych owoców. Kiedy owoce się rozmrożą, całość się ochłodzi, a smaki połączą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA