Spaghetti marinara
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski, Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:1 paczka spaghetti
4 rozgniecione ząbki czosnku
2 posiekane chili
pół posiekanej czerwonej cebuli
oliwa
500 g krewetek
250 g kalmarów
400 g łososia
250 g przegrzebków
1 kg małży
250 g pokrojonych pomidorków koktajlowych
anchois
2 pęczki natki pietruszki
sól i pieprz
Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na rozgrzaną oliwę wrzucić czosnek, cebulę i anchois. Kiedy cebula zacznie się rumienić dodać owoce morza. Przyprawić solą i pieprzem. po 3 minutach dodać pomidory. Ugotowany, odcedzony makaron przełożyć do sosu i dokładnie wymieszać. Gotować przez chwilę, żeby małże się otworzyły.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W