Smażony makaron z szyjkami rakowymi, kurkami i śmietanowym sosem
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 4 (odc. 16)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski, Dania z grzybów
Składniki:
- 300 g ugotowanego makaronu typu kolanka
- 300 g szyjek rakowych
- 200 g kurek
- 2 łodygi selera naciowego
- por
- czosnek marynowany
- 2 świeże śliwki
- oliwa
- pieprz
- łyżka czosnku niedźwiedziego suszonego
- jajko
- 0,5 szkl. śmietany 18%
- natka z selera
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Selera, białą część pora, czosnek i śliwki pokrój na małe kawałki. Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż selera, pora i czosnek. Dodaj kurki, dopraw pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Wszystkie skłądniki dokładnie wymieszaj. Dodaj szyjki rakowe. Wymieszaj śmietanę z jajkiem i wlej na patelnię. Dopraw solą i dodaj wcześniej ugotowany makaron oraz pokrojone śliwki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj posiekaną nać z selera. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grzybów
Makarony, kluski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W