Kurki w cieście z bukietem sałat

Kurki w cieście z bukietem sałat
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.00

Składniki:

  • 200 g kurek średniej wielkości oczyszczonych
  • 1 jajko
  • ½ szklanki mąki
  • ½ szklanki piwa
  • ½ główki sałaty strzępiastej
  • ½ główki sałaty masłowej
  • ½ główki sałaty radicchio
  • 1 cykoria
  • 10 szt. pomidorków koktajlowych
  • ½ szklanki pestek słonecznika
  • 5 listków bazylii
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • ½ szklanki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Z jajka, mąki i piwa przygotuj ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Kurki namocz, posól i oprósz mąką. Zanurz w cieście i smaż w głębokim oleju na złotobrązowy kolor. Sałaty porwij na mniejsze kawałki. Bazylię posiekaj. Upraż pestki słonecznika. Posól dobrze ocet jabłkowy i wmieszaj w niego oliwę. Polej sosem sałatę i pomidory. Wymieszaj wszystko razem i wyłóż do salaterki. Na wierzch ułóż kurki w cieście i posyp pestkami słonecznika.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA