Kurki w cieście z bukietem sałat
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy 2 (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski, Dania z grzybów
Składniki:
- 200 g kurek średniej wielkości oczyszczonych
- 1 jajko
- ½ szklanki mąki
- ½ szklanki piwa
- ½ główki sałaty strzępiastej
- ½ główki sałaty masłowej
- ½ główki sałaty radicchio
- 1 cykoria
- 10 szt. pomidorków koktajlowych
- ½ szklanki pestek słonecznika
- 5 listków bazylii
- 3 łyżki octu jabłkowego
- ½ szklanki oliwy
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Z jajka, mąki i piwa przygotuj ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Kurki namocz, posól i oprósz mąką. Zanurz w cieście i smaż w głębokim oleju na złotobrązowy kolor. Sałaty porwij na mniejsze kawałki. Bazylię posiekaj. Upraż pestki słonecznika. Posól dobrze ocet jabłkowy i wmieszaj w niego oliwę. Polej sosem sałatę i pomidory. Wymieszaj wszystko razem i wyłóż do salaterki. Na wierzch ułóż kurki w cieście i posyp pestkami słonecznika.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grzybów
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W