Sałatka z grillowanych boczniaków oraz vinegretu z orzechów laskowych i pomidorów

Sałatka z grillowanych boczniaków oraz vinegretu z orzechów laskowych
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 2.50

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zacznij od sosu by postał parę chwil w lodówce: orzechy upraż na suchej patelni i obierz z łupiny, lekko pokrusz. Suszone pomidory posiekaj i przełóż do miski. Dodaj pokrojone szalotki, sok z cytryny, łyżeczkę miodu, ząbek czosnku, natkę pietruszki i odstaw do lodówki. Kurczaka zamarynuj w świeżych ziołach i usmaż na patelni grillowej. Podobnie zrób z grzybami. Teraz grzyby i kurczaka pokrój w paski, przełóż do miski, dodaj posiekaną w piórka cebulę, pociętą w paski paprykę oraz zieleninę. Sałatkę wyłóż na głęboki talerz, polej sosem i posyp kozim serem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA