Bagietka z kurkowo-pomidorowym farszem, serem i salsą

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rozgryza Polskę 2 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania z grzybów
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 bagietka
- oliwa do polania bagietki
- 1 dojrzały pomidor do wtarcia
300 g kurek świeżych malutkich
- 2 cebulki szalotki
- 3 ząbki czosnku
- kilka gałązek pomidorków koktajlowych (pieczone na gałązce )
- kilka filecików anchois
- garść czarnych oliwek
- oliwa do smażenia
- 1 papryczka chili
- kawałek ostrego owczego sera
Salsa:
- świeża mięta
- sok z dwóch limonek
- oliwa
- orzechy ziemne
- szczypta kolendry
- rozgnieciony ząbek czosnku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Szalotkę posiekaj. Pomidorki koktajlowe skrop oliwą i piecz w wysokiej temperaturze aż puszczą sok i się przyrumienią. Kurki umyj i wrzuć na rozgrzaną oliwę razem z szalotką, czosnkiem, oliwkami i poidorkami. Na koniec dodaj anchois. Dopraw papryczką chili i solą.
Przygotuj salsę. Wszystkie składniki drobno posiekaj i wymieszaj przyprawiając oliwą i solą.
Bagietkę przetnij wzdłuż na pół, posmaruj oliwą i natrzyj połówką pomidora. Podpiecz. Nałóż grzyby i zapiecz przez chwilę z kozim serem. Podawaj z salsą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grzybów
Kuchnia międzynarodowa
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W