Faszerowane portobello

Faszerowane portobello
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Matteo Brunetti

Seria kulinarna:
Bitwa na smaki: David vs Matteo 2 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania z grzybów
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 6 pieczarek portobello
  • 250 g boczku wędzonego
  • 250-350 g sera ricotta
  • papryka czerwona
  • bułka tarta
  • sól i pieprz
  • oliwa

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wyczyść grzyby i odetnij nóżki. Na patelnię wyłóż boczek pokrojony w plasterki i smaż na małym ogniu, aż będzie bardzo chrupki i tłuszcz się wytopi (zajmie to od 15 do 30 minut, zależy, jak grube są plastry).

Wymieszaj ricottę, paprykę pokrojoną w kosteczkę i odrobinę oliwy. Dopraw solą i pieprzem.

Odłóż boczek i na tej patelni podpraż trochę bułki tartej z tłuszczem z boczku. Wymieszaj bułkę tartą z ricottą. Nafaszeruj grzyby, polej oliwą i wstaw do pieca rozgrzanego do 180 stopni, na 15-20 minut.

Podaj na talerzu, udekoruj chipsami z boczku i pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA