Faszerowane portobello
Oceń przepis:
Przygotował:
Matteo Brunetti
- Seria kulinarna:
- Bitwa na smaki: David vs Matteo 2 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania z grzybów
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 6 pieczarek portobello
- 250 g boczku wędzonego
- 250-350 g sera ricotta
- papryka czerwona
- bułka tarta
- sól i pieprz
- oliwa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wyczyść grzyby i odetnij nóżki. Na patelnię wyłóż boczek pokrojony w plasterki i smaż na małym ogniu, aż będzie bardzo chrupki i tłuszcz się wytopi (zajmie to od 15 do 30 minut, zależy, jak grube są plastry).
Wymieszaj ricottę, paprykę pokrojoną w kosteczkę i odrobinę oliwy. Dopraw solą i pieprzem.
Odłóż boczek i na tej patelni podpraż trochę bułki tartej z tłuszczem z boczku. Wymieszaj bułkę tartą z ricottą. Nafaszeruj grzyby, polej oliwą i wstaw do pieca rozgrzanego do 180 stopni, na 15-20 minut.
Podaj na talerzu, udekoruj chipsami z boczku i pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grzybów
Kuchnia włoska
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W