Tiramisu z gruszkami i cantuccini podane w szklaneczkach
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 2 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery, Dania na walentynki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 250 g mascarpone
- 2 żółtka
- 4 łyżeczki cukru
- 1 gruszka pokrojona w ćwiartki
- 1 espresso
- 8 cantuccini
- 1 łyżka miodu
- 20 g masła
- starta skórka z połówki limonki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ubij żółtka z cukrem na kogel mogel. Dodaj mascarpone i wymieszaj. Odstaw masę do lodówki na minimum 2-3 godziny.
Podsmażaj gruszki na maśle kilka minut z obu stron, dodaj miód i skarmelizuj.
Każde ciasteczko cantuccini nasącz, zanurzając w kawie.
W szklaneczce układaj warstwowo cantuccini i przełóż masą z mascarpone. Na wierzchu połóż gruszki i posyp startą skórką z limonki.
Podsmażaj gruszki na maśle kilka minut z obu stron, dodaj miód i skarmelizuj.
Każde ciasteczko cantuccini nasącz, zanurzając w kawie.
W szklaneczce układaj warstwowo cantuccini i przełóż masą z mascarpone. Na wierzchu połóż gruszki i posyp startą skórką z limonki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia włoska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W