Pieczone brzoskwinie z amaretto

Pieczone brzoskwinie z amaretto
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Dania z grilla, Dania na walentynki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Brzoskwinie myjemy, osuszamy i przekrawamy na pół, pozbywamy się pestki.
W miseczce łączymy miód i amaretto.
Jogurt naturalny łączymy ze skórką z limonki i sokiem, odstawiamy do lodówki.
Z folii aluminiowej robimy miseczki o dość grubym dnie, układamy w nich brzoskwinie skórką do dołu, skrapiamy miodem z amaretto, obsypujemy cukrem i płatkami migdałowymi.
Wstawiamy do pieca nagrzanego do 200 stopni lub układamy miseczki na grillu. Pieczemy ok. 10 minut co jakiś czas polewając płynem miodowym i sokiem spod brzoskwiń.
Podajemy z łyżką chłodnego jogurtu limonkowego.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA