Mrożony mus jagodowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań (odc.19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 150 g cukru
- 100 ml wody
- 300 g jagód
- 1/2 cytryny
- opakowanie cukru cynamonowego
- 500 ml śmietany 36 %
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotuj cukier z wodą. Jagody zmiksuj z sokiem z cytryny oraz cukrem cynamonowym. Dolej do nich syrop i miksuj dalej. Śmietanę ubij na średnio sztywno. Wymieszaj z musem owocowym i wstaw do zamrażarki w foremkach lub pojemniku.
© Jacek Sikora
© Jacek Sikora
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W