Konfitura czereśniowa z czerwonym pieprzem
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Spiżarnia Maryli (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przetwory
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 kg czereśni bez pestek
- otarta skórka i sok z 2 cytryn
- 1 łyżka stołowa czerwonego pieprzu
- 1 kg cukru trzcinowego żelującego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Połowę czereśni zmiażdżyć i dodać do nich skórkę, sok z cytryn i cały cukier. Wymieszać i odstawić na godzinę. Po upływie tego czasu zagotować, dodać pieprz i utrzymywać w stanie wrzenia przez 5 minut. Przelać do wypieczonych w piekarniku słoików i dokładnie zakręcić wygotowanymi zakrętkami. Obrócić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W