Konfitura czereśniowa z czerwonym pieprzem

Konfitura czereśniowa z czerwonym pieprzem
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Spiżarnia Maryli (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przetwory
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 kg czereśni bez pestek
  • otarta skórka i sok z 2 cytryn
  • 1 łyżka stołowa czerwonego pieprzu
  • 1 kg cukru trzcinowego żelującego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Połowę czereśni zmiażdżyć i dodać do nich skórkę, sok z cytryn i cały cukier. Wymieszać i odstawić na godzinę. Po upływie tego czasu zagotować, dodać pieprz i utrzymywać w stanie wrzenia przez 5 minut. Przelać do wypieczonych w piekarniku słoików i dokładnie zakręcić wygotowanymi zakrętkami. Obrócić do góry dnem i zostawić do ostygnięcia.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA