Sałatka ze szparagami, granatem i komosą ryżową
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 62)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1400 g opłukanej i odsączonej fasoli z puszki
- 2 filiżanki ugotowanej komosy ryżowej
- 1 pęczek szparagów
- 2 kolby kukurydzy
- 1 filiżanka groszku cukrowego pokrojonego na skos
- ziarna z 1 granatu
- 1 filiżanka posiekanej natki kolendry
- 1 filiżanka posiekanej mięty
- 1 filiżanka posiekanej natki pietruszki
- 4 posiekane dymki
- ⅓ filiżanki prażonego sezamu
- ⅓ filiżanki prażonego słonecznika
- ⅓ filiżanka prażonych pestek dyni
- pół filiżanki prażonych orzechów włoskich
- 2 poszatkowane rzodkiewki
Dressing:
- 1 łyżka octu umeboshi albo winnego
- 1 łyżka oliwy albo oleju lnianego
- 2 łyżeczki sumaku do dekoracji
- skórka i sok z 1 cytryny
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Szparagi ugotować na parze i ostudzić w zimnej wodzie. Tak samo przygotować kolby kukurydzy, a kiedy ostygną, zdjąć z nich ziarna.
W dużej misce wymieszać wszystkie składniki sałatki.
Składniki dressingu umieścić w słoiku, zakręcić i dokładnie wstrząsnąć. Polać sałatkę, a przed podaniem posypać sumakiem.
W dużej misce wymieszać wszystkie składniki sałatki.
Składniki dressingu umieścić w słoiku, zakręcić i dokładnie wstrząsnąć. Polać sałatkę, a przed podaniem posypać sumakiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W