Zupa rybna z lanymi kluskami

Zupa rybna z lanymi kluskami
Oceń przepis:
47 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Kluski lane:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Seler, cebulę i pora pokrój na małe kawałki i przesmaż w dużym garnku na oleju z dodatkiem oliwy. Następnie dodaj pokrojoną paprykę zieloną i czerwoną oraz posiekany czosnek. Warzywa dokładnie wymieszaj. Dodaj ziele angielskie i listek laurowy.
Następnie dodaj dzwonki ryby. Całość zalej bulionem warzywnym. Na koniec dodaj pokrojone pomidory i papryczkę chili. Na końcu zupę dopraw solą, szafranem i pieprzem. Zupę gotuj 15-20 minut.
Przygotuj lane kluski. W misce połącz jajko i mąkę. Dolej tyle mleka, żeby ciasto było gęste, ale lekko lejące. Z ugotowanej zupy wyciągnij rybę. Kluseczki lane wrzucaj na gotującą się zupę. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA