Zupa pistou

Zupa pistou
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać oliwę na patelni i zeszklić w niej cebulę, przez ok. 5 min. Dodać fasolkę szparagową, ziemniaka i marchewkę. Wlać litr wywaru z warzyw bądź bulionu. Posolić, popieprzyć, dodać liść laurowy i tymianek. Zagotować i zostawić na 10 min na wolnym ogniu. Dodać fasolę i cukinię. Gotować do czasu zmięknięcia warzyw, przez kolejnych 10 min. Wrzucić pomidory. Rozlać zupę do miseczek (wyjąć liść laurowy i tymianek). Przybrać zupę łyżką pesto i tartym parmezanem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA