Zupa pistou
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- łyżka oliwy
- pokrojona cebula
- 110 g fasolki szparagowej pokrojonej na kawałki długości centymetra
- ziemniak obrany i skrojony w kostkę
- 110 g marchewki skrojonej w kostkę
- sól i pieprz
- liść laurowy
- gałązka tymianku
- miarka ugotowanej białej fasoli
- miarka cukinii skrojonej w drobną kostkę
- 2 pomidory obrane i skrojone w kostkę
- pesto do przybrania
- parmezan do przybrania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać oliwę na patelni i zeszklić w niej cebulę, przez ok. 5 min. Dodać fasolkę szparagową, ziemniaka i marchewkę. Wlać litr wywaru z warzyw bądź bulionu. Posolić, popieprzyć, dodać liść laurowy i tymianek. Zagotować i zostawić na 10 min na wolnym ogniu. Dodać fasolę i cukinię. Gotować do czasu zmięknięcia warzyw, przez kolejnych 10 min. Wrzucić pomidory. Rozlać zupę do miseczek (wyjąć liść laurowy i tymianek). Przybrać zupę łyżką pesto i tartym parmezanem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W