Strudel jabłkowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera 2 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia austriacka
Składniki:
- 200 g mąki pszennej
- 4 g cukru
- szczypta soli
- 20 g jajek
- 20 g oleju
- 75 g zimnej wody
Nadzienie:
- 6 dużych jabłek
- 30 g bułki tartej
- 50 g orzechów włoskich
- 5 g cynamonu
- 30 g rozpuszczonego masła
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wszystkie składniki potrzebne do zrobienia ciasta umieść w mikserze i wyrób elastyczne ciasto. Wyrobione ciasto zawiń w folię, odłóż do lodówki na minimum godzinę.
Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkuj bardzo cienko. Na tak rozwałkowane ciasto nałóż jabłka wymieszane z bułką tartą, orzechami i rodzynkami. Wszystko razem zwiń w strudel i na koniec posmaruj rozpuszczonym masłem.
Strudel piecz w temp. 180 stopni C około 30 minut.
Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkuj bardzo cienko. Na tak rozwałkowane ciasto nałóż jabłka wymieszane z bułką tartą, orzechami i rodzynkami. Wszystko razem zwiń w strudel i na koniec posmaruj rozpuszczonym masłem.
Strudel piecz w temp. 180 stopni C około 30 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W