Strudel jabłkowy

Strudel jabłkowy
Oceń przepis:
81 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Tomasz Deker

Seria kulinarna:
Desery Dekera 2 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia austriacka

Składniki:

  • 200 g mąki pszennej
  • 4 g cukru
  • szczypta soli
  • 20 g jajek
  • 20 g oleju
  • 75 g zimnej wody
Nadzienie:
  • 6 dużych jabłek
  • 30 g bułki tartej
  • 50 g orzechów włoskich
  • 5 g cynamonu
  • 30 g rozpuszczonego masła

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki potrzebne do zrobienia ciasta umieść w mikserze i wyrób elastyczne ciasto. Wyrobione ciasto zawiń w folię, odłóż do lodówki na minimum godzinę.
Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkuj bardzo cienko. Na tak rozwałkowane ciasto nałóż jabłka wymieszane z bułką tartą, orzechami i rodzynkami. Wszystko razem zwiń w strudel i na koniec posmaruj rozpuszczonym masłem.
Strudel piecz w temp. 180 stopni C około 30 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA