Polvorones
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera 2 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- 200 g masła
- 120 g cukru pudru
- 5 ml ekstraktu waniliowego
- 2 g cynamonu
- 200 g mąki
- 150 g posiekanych orzechów włoskich
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Utrzyj maso z cukrem. Następnie dodaj ekstrakt z wanilii i wszystko razem zmiksuj.
Do przygotowanej masy dodaj przesianą mąkę pszenną oraz cynamon.
Dodaj także posiekane orzechy włoskie i wszystko dokładnie wymieszaj.
Przygotowane ciasto nakładaj do foremek. Ciastka włożyć do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni C przez 10-12 minut.
Po wyjęciu z pieca obsyp ciastka cukrem pudrem.
Do przygotowanej masy dodaj przesianą mąkę pszenną oraz cynamon.
Dodaj także posiekane orzechy włoskie i wszystko dokładnie wymieszaj.
Przygotowane ciasto nakładaj do foremek. Ciastka włożyć do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni C przez 10-12 minut.
Po wyjęciu z pieca obsyp ciastka cukrem pudrem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W