Sałatka z gruszek i awokado

Sałatka z gruszek i awokado
Oceń przepis:
53 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

Aromatyczny olej syczuański

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Poprzedniego dnia przygotować olej aromatyczny: przyprawy zagrzać z olejem, nie gotować i zostawić na noc. Odcedzić na gęstym sicie i używać do przyprawiania dań na zimno. Kurczaka pokroić lub porwać w paseczki, wymieszać z olejem syczuańskim i sezamowym, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Gruszkę i awokado obrać. Pokroić w plasterki, ułożyć naprzemiennie plastry, skropić sokiem z cytryny. Na środku rozety z gruszek i awokado układać pikantną sałatkę z kurczaka.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA