Chilli con carne
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Przykaza
- Seria kulinarna:
- Jak Piotr przykazał (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska
Składniki:
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 500 g mielonej średniotłustej wołowiny
- 1 litr pulpy pomidorowej
- 2 szklanki ugotowanej fasoli pinto
przyprawy:
- czosnek
- pieprz
- papryka (ostra lub łagodna według upodobania)
- kmin rzymski
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebule i czosnek pokroić na grube kawałki. Wrzucić do garnka z rozgrzanym olejem. Podsmażyć, ale bez przypalania, dodać wołowinę. Jak mięso zbrązowieje dodać pulpę pomidorową i gotować 30 min na małym ogniu. Przyprawić do smaku przyprawami, dodać fasolę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia meksykańska
Kuchnia Ameryki Północnej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W