Quesadilla
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- Quesadilla:
- 1 posiekany ząbek czosnku
- pół posiekanej czerwonej cebuli
- oliwa
- szczypta mielonej kolendry
- szczypta mielonego kminu
- 200 g fasoli z puszki
- 1 posiekany pęczek kolendry
- 5 oczyszczonych, drobno pokrojonych krewetek
- 2 pszenne tortille
- 150 g startego sera
- sól i pieprz
Salsa 1:
- 1 pokrojony pomidor
- pół pokrojonego ogórka
- 1 awokado
- drobno posiekana natka kolendry
- ćwierć posiekanej czerwonej cebuli
- sól i pieprz
- sok z połowy cytryny
Salsa 2:
- 1 pokrojone awokado
- sól i pieprz
- sok z limetki
- drobno posiekany szczypiorek
- drobno posiekana natka pietruszki
- drobno posiekana natka kolendry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć czosnek, cebulę, mieloną kolendrę i kmin. Kiedy zmiękną dodać fasolę. Rozgnieść ją i smażyć razem z przyprawami. Dodać sól i pieprz. Po minucie zdjąć z ognia i wsypać natkę kolendry.
Na drugiej patelni położyć tortillę. Posypać serem, natką kolendry i szczyptą kminu. Na połowie ułożyć krewetki i podsmażoną fasolę. Złożyć na pół. Tak samo przygotować drugą tortillę. Podgrzewać, aż ser się stopi.
Składniki każdej salsy wymieszać. Podawać z tortillami.
Na drugiej patelni położyć tortillę. Posypać serem, natką kolendry i szczyptą kminu. Na połowie ułożyć krewetki i podsmażoną fasolę. Złożyć na pół. Tak samo przygotować drugą tortillę. Podgrzewać, aż ser się stopi.
Składniki każdej salsy wymieszać. Podawać z tortillami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia meksykańska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W