Quesadilla

Quesadilla
Oceń przepis:
39 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 46)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
2

Składniki:

Salsa 1:
  • 1 pokrojony pomidor
  • pół pokrojonego ogórka
  • 1 awokado
  • drobno posiekana natka kolendry
  • ćwierć posiekanej czerwonej cebuli
  • sól i pieprz
  • sok z połowy cytryny
Salsa 2:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć czosnek, cebulę, mieloną kolendrę i kmin. Kiedy zmiękną dodać fasolę. Rozgnieść ją i smażyć razem z przyprawami. Dodać sól i pieprz. Po minucie zdjąć z ognia i wsypać natkę kolendry.
Na drugiej patelni położyć tortillę. Posypać serem, natką kolendry i szczyptą kminu. Na połowie ułożyć krewetki i podsmażoną fasolę. Złożyć na pół. Tak samo przygotować drugą tortillę. Podgrzewać, aż ser się stopi.
Składniki każdej salsy wymieszać. Podawać z tortillami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA