Meksykańskie filo z kurczakiem i serem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 58)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne, Dania z kurczaka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta filo
- stopione masło
- 2 pokrojone w kostkę piersi kurczaka
- 1 łyżeczka prażonego, mielonego kminu
- 1 łyżeczka prażonej, mielonej kolendry
- 1 posiekana czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 posiekany pęczek natki kolendry
- 1 filiżanka ugotowanej czerwonej fasoli
- pół pokrojonej czerwonej papryki
- pół filiżanki startego sera
Salsa:
- 1 filiżanka pokrojonych pomidorków koktajlowych
- 1 mały pokrojony ogórek
- ćwierć czerwonej cebuli
- garść różnych ziół (bazylii, kolendry, pietruszki, szczypiorku)
- sok z 1 limetki
- łyżeczka soli
- łyżka oliwy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Składniki salsy wymieszać w dużej misce.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć kmin, kolendrę, kurczaka, czosnek, cebulę i paprykę. Ostudzić. Dodać fasolę, ser i natkę kolendry.
Ciasto filo podzielić na kawałki i nasączyć stopionym masłem. Nałożyć farsz z kurczakiem i złożyć formując saszetki. Każdą skropić masłem i przełożyć na blachę. Piec w temperaturze 200°C przez 8-10 minut.
Podawać z salsą.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć kmin, kolendrę, kurczaka, czosnek, cebulę i paprykę. Ostudzić. Dodać fasolę, ser i natkę kolendry.
Ciasto filo podzielić na kawałki i nasączyć stopionym masłem. Nałożyć farsz z kurczakiem i złożyć formując saszetki. Każdą skropić masłem i przełożyć na blachę. Piec w temperaturze 200°C przez 8-10 minut.
Podawać z salsą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z kurczaka
Kuchnia meksykańska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W