Podpłomyki w terenie, bez stolnicy
Oceń przepis:
Przygotował:
Łukasz Łuczaj
- Seria kulinarna:
- Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Inne, Pieczywo
Przygotowanie:
Na zwykłej torebce foliowej mąkę uformować w kopczyk do środka nalać trochę wody i ugniatać. Dolewając wody lub dosypując mąki tak, aby ciasto miało właściwą konsystencję. Dodać płaską łyżeczkę popiołu. Ugnieść, podzielić na kilka kulek, które rozgniatamy na zupełnie płaskie placki. Placki te wkładamy do żaru ogniska i pieczemy przewracając aż zrobią się lekko brązowe. Możemy je posmarować wcześniej przyrządzonym smarowidłem z kaliny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W