Kozi ser z burakami miodem i oliwą truflową
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: Ł'apetyt z Grzegorzem Łapanowskim
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Przygotowanie:
Składniki:4 buraki średniej wielkości
1 kozi twarożek (jak ktoś woli może być np. bryndza lub inny ser o podobnej konsystencji)
oliwa
oliwa truflowa
krem balsamiczny
świeża kolendra
Przygotowanie:
Buraki upiec i ostudzić, a następnie pokroić w równe, 1-2 mm talarki. Zamacerować w mieszance 2 łyżek oliwy, 1 łyżce soku z cytryny, soli, pieprzu. Kozi serek nakładać na plaster buraka za pomocą 2 łyżek i zawinąć uzyskując coś w rodzaju otwartego ravioli. Ułożyć na talerzu, polać resztą
marynaty, kremem balsamicznym i oliwą truflową. Posypać listkami kolendry.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W