Roladki z grillowanych bakłażanów
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
Składniki:
- 1 bakłażan
- 1/2 brzoskwini z puszki
- 10 dag białego słonego koziego sera
- kapary
- kilka gałązek świeżego oregano
- 1 łyżeczka soli
Marynata
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżeczka przyprawy korzennej
- 1 łyżeczka curry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Bakłażany pokrojone w podłużne plastry solimy aby zmiękły i straciły gorycz. Mieszamy marynatę z przypraw i oliwy. Smarujemy nią bakłażany i grillujemy z obu stron. Plastry grillowanego bakłażana smarujemy serem, kładziemy kawałek brzoskwini, kilka kaparów i listków świeżego oregano. Zwijamy roladki i nadziewamy na wykałaczki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W