Grillowane gruszki z grzankami i gorgonzolą

Grillowane gruszki z grzankami i gorgonzolą
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • kilka dużych gruszek
  • kilka kromek chleba na zakwasie
  • oliwa do posmarowania
  • kilka plastrów szynki parmeńskiej (lub westfalskiej lub innej dojrzewającej wędliny w cienkich plastrach)
  • łyżka pokruszonego sera gorgonzola

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Gruszki pokroić w plastry. Plastry gruszek i chleb opiec na niezbyt gorącym grillu kilka minut z każdej strony. Opieczone kromki chleba posmarować oliwą, na wierzchu ułożyć plastry szynki parmeńskiej i grillowane gruszki, posypać pokruszoną gorgonzolą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA