Grillowane gruszki z grzankami i gorgonzolą
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania z grilla
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- kilka dużych gruszek
- kilka kromek chleba na zakwasie
- oliwa do posmarowania
- kilka plastrów szynki parmeńskiej (lub westfalskiej lub innej dojrzewającej wędliny w cienkich plastrach)
- łyżka pokruszonego sera gorgonzola
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Gruszki pokroić w plastry. Plastry gruszek i chleb opiec na niezbyt gorącym grillu kilka minut z każdej strony. Opieczone kromki chleba posmarować oliwą, na wierzchu ułożyć plastry szynki parmeńskiej i grillowane gruszki, posypać pokruszoną gorgonzolą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W