Schab z octem balsamicznym

Schab z octem balsamicznym
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Natnij nożyczkami tłuszcz i błony otaczające mięso w 2 centymetrowych odstępach, żeby się nie wywijało. Wysmaruj kotlety oliwą pieprzową. Przyklej po listku szałwii do kotleta. Wysmaruj patelnię grillową oliwą z oliwek. Rozgrzej ją. Mięso posól tuż przed smażeniem. Ułóż kotlety na patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony, raz obracając. Gotowe zdejmij na gorący talerz. Na patelnię wlej 2 łyżki octu balsamicznego, wymieszaj z wytopionym tłuszczem. Utworzonym sosem polej kotlety.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA