Schab z octem balsamicznym
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Mammaryla (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 1 kotlet na osobę
- 2 liście szałwii
- sól
- 1 łyżeczka oliwy pieprzowej
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu balsamicznego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Natnij nożyczkami tłuszcz i błony otaczające mięso w 2 centymetrowych odstępach, żeby się nie wywijało. Wysmaruj kotlety oliwą pieprzową. Przyklej po listku szałwii do kotleta. Wysmaruj patelnię grillową oliwą z oliwek. Rozgrzej ją. Mięso posól tuż przed smażeniem. Ułóż kotlety na patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony, raz obracając. Gotowe zdejmij na gorący talerz. Na patelnię wlej 2 łyżki octu balsamicznego, wymieszaj z wytopionym tłuszczem. Utworzonym sosem polej kotlety.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W