Kotlety po mediolańsku
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Mammaryla (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 4 kotlety cielęce z kostką
- 3 jajka od kury z eko hodowli
- sól
- pieprz
- bułka tarta
- 100 g masła - najlepiej sklarowanego
- odrobina oliwy - jeżeli nie masz masła sklarowanego
- cytryna
- natka pietruszki - do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Bardzo cienko rozbij kotlety (najlepiej przez kawałek folii spożywczej). Dopraw solą i pieprzem. Rozbełtaj jajka. Zanurz kotlet w jajku. Panieruj w bułce tartej. Ponownie zanurz w jajku. Raz jeszcze panieruj w bułce. Dociśnij panierkę ręką. Na patelni rozpuść sklarowane masło (albo masło z odrobiną oliwy). Smaż kotlety z obu stron aż się lekko zezłocą. Zmniejsz ogień i dosmaż kotlety z obu stron. Cytrynę pokrój w ćwiartki. Kotlety wyłożone na talerze udekoruj natką pietruszki i cytryną.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W