Krem z mascarpone

Krem z mascarpone
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 3 jajka od kury z ekohodowli
  • 100 g miałkiego cukru
  • 200 g serka mascarpone
  • 1 kieliszek Golden Rose
  • barwniki spożywcze: czerwony i zielony

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Oddziel białka od żółtek. Do miski wsyp cukier. Utrzyj żółtka z cukrem na puszystą masę. Ubij na sztywno białka z odrobiną soli. Do utartych żółtek dodaj mascarpone i wymieszaj trzepaczką do ubijania białek. Dodaj kieliszek Golden Rose. Dodaj ubite białka i wszystko delikatnie wymieszaj. Podziel masę na 3 części. Jedną część wymieszaj z czerwonym barwnikiem spożywczym. Drugą część z zielonym. Przełóż do szklaneczek: warstwa zielona, biała, czerwona - na wzór flagi włoskiej. Wstaw szklaneczki do lodówki, aby krem stężał.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA