Zielona zupa

Zielona zupa
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Potrawy wielkanocne
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obierz i pokrój pory. Dobrze je opłucz i osusz. Podgrzej oliwę w dużym garnku i podsmaż pory z solą i pieprzem, aż będą miękkie (10 min). Dolej 750 ml wody i gotuj 15 min pod przykryciem. Dodaj szpinak, groszek i sałatę. Zmiksuj wszystkie składniki. Przecedź masę i wyłóż do rondla. Podgrzej zupę. Odparuj ją nieco, jeśli jest zbyt wodnista lub dolej wody, jeśli jest zbyt gęsta. Dodaj śmietanę. Podawaj z siekaną miętą. Skrop sokiem z cytryny do smaku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA