Ogon tuńczyka w ziarnach maku
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 łyżeczka świeżo zmielonego
- czarnego pieprzu
- 1 łyżka ziaren maku
- 350 g ogona tuńczyka
- przekrojonego wzdłuż
- sól
- 1 białko jajka
- lekko roztrzepane
- 1 łyżka oleju z pestek winogron lub rzepakowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na talerzu wymieszaj pieprz z makiem. Tuńczyka dopraw solą, zanurz w białku jajka i obtocz w pieprzu i maku, aż będzie czarny. W rondlu podgrzej olej. Smaż tuńczyka 30 sekund z każdej z strony. Środek powinien być surowy, a brzegi zarumienione. Pokrój przed podaniem. Takie danie pasuje do zieleniny bądź sałatki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W