Czekoladowy mus
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 150 g gorzkiej czekolady
- 4 białka jajek
- 2 łyżki cukru
- 2 żółtka jajek
- 1 łyżeczka skórki pomarańczowej
- 1 łyżeczka Cointreau
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Roztop czekoladę w kąpieli wodnej. Ubij białka jajek, dosyp cukru i ubijaj dalej, aż uzyskasz sztywną pianę. W misce wymieszaj żółtka ze skórką pomarańczową i Cointreau. Dodaj czekoladę do żółtek. Dołóż łyżkę piany z białek, wymieszaj, a następnie tę mieszaninę wylej na białka. Mieszaj delikatnie. Wyłóż mus do miski. Zawiń w folię plastikową i wstaw na kilka godzin do lodówki. Udekoruj bitą śmietaną, wiórkami czekoladowymi i skórką pomarańczową.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W