Suflety z koziego sera z sałatką z pieczonych buraczków

Suflety z koziego sera z sałatką z pieczonych buraczków
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Donna Hay

Seria kulinarna:
Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 200°C. Przygotować sałatkę z młodych buraczków. Umyć je i wyszorować. Oberwać i zachować małe listki. Łodygi obciąć i wyrzucić. Buraczki i rozmaryn rozłożyć na dużej blasze do pieczenia. Skropić olejem i posypać solą. Opiekać 40 minut, do miękkości. Odstawić na bok. Przygotować suflet. Do pojemnika miksera wrzucić ser, wlać śmietankę, dodać żółtka i posolić. Zmiksować na puszystą masę. Domieszać pokruszony chleb. Białka wlać do czystej miski. Ubić miękką pianę. Wymieszać z masą serową. Rozłożyć do czterech lekko natłuszczonych foremek o pojemności 1 ½ szklanki. Piec 20-25 minut, aż suflety wyrosną i nabiorą złotej barwy. Przed podaniem przekroić buraczki na pół. Wymieszać z liśćmi, octem, oliwą, solą i pieprzem. Podawać z sufletem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA