Suflety z koziego sera z sałatką z pieczonych buraczków
Oceń przepis:
Przygotował:
Donna Hay
- Seria kulinarna:
- Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 150 g miękkiego koziego sera
- 1 ½ szklanki (375 ml) śmietanki kremówki
- sól morska
- 2 szklanki (140 g) okruchów ze świeżego białego chleba
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 200°C. Przygotować sałatkę z młodych buraczków. Umyć je i wyszorować. Oberwać i zachować małe listki. Łodygi obciąć i wyrzucić. Buraczki i rozmaryn rozłożyć na dużej blasze do pieczenia. Skropić olejem i posypać solą. Opiekać 40 minut, do miękkości. Odstawić na bok. Przygotować suflet. Do pojemnika miksera wrzucić ser, wlać śmietankę, dodać żółtka i posolić. Zmiksować na puszystą masę. Domieszać pokruszony chleb. Białka wlać do czystej miski. Ubić miękką pianę. Wymieszać z masą serową. Rozłożyć do czterech lekko natłuszczonych foremek o pojemności 1 ½ szklanki. Piec 20-25 minut, aż suflety wyrosną i nabiorą złotej barwy. Przed podaniem przekroić buraczki na pół. Wymieszać z liśćmi, octem, oliwą, solą i pieprzem. Podawać z sufletem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W