Sałata z malinami, bursztynem i winegretem do wiejskiego chleba
Oceń przepis:
Przygotował:
Andrzej Polan
- Seria kulinarna:
- Polska ze smakiem (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
- 1 pęczek liści młodej botwinki
- 1 opakowanie liści młodego szpinaku
- 200 g malin
- 60 g cukru
- 2 cebule dymki
- 100 g sera Bursztyn
- 100 g orzechów włoskich
- natka pietruszki
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 3 łyżki oleju Kujawskiego z bazylią i cytryną
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cukier skarmelizuj i polej karmelem orzechy, wstrząsając nimi. Wysyp wszystko na pergamin. Do słoika dodaj ocet, olej z bazylią i cytryną, zmiksowane maliny, miód, sól, pieprz. Słoik zakręć i wszystko energicznie wstrząśnij.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W