Sałatka ze świeżym szpinakiem i wędzonym serem, z frytkami z batata
Oceń przepis:
Przygotował:
Vienio
- Seria kulinarna:
- Ślinotok (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
Składniki:
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Szpinak i sałatę myjemy, suszymy i umieszczamy na dużej platerze.
Pestki dyni prażymy na patelni.
Obieramy jabłko i kroimy na duże plastry.
Szykujemy sos z oliwy, soku z cytryny, doprawiamy solą i cukrem.
Drylujemy granat.
Polewany sosem szpinak i sałatę. Układamy jabłka.
Posypujemy pestkami granatu i dyni. Układamy na górze długie nitki sera
Bataty obieramy ze skóry, kroimy na frytki i pieczemy w piekarniku, aż się zrumienią. Podajemy razem z sałatką.
Pestki dyni prażymy na patelni.
Obieramy jabłko i kroimy na duże plastry.
Szykujemy sos z oliwy, soku z cytryny, doprawiamy solą i cukrem.
Drylujemy granat.
Polewany sosem szpinak i sałatę. Układamy jabłka.
Posypujemy pestkami granatu i dyni. Układamy na górze długie nitki sera
Bataty obieramy ze skóry, kroimy na frytki i pieczemy w piekarniku, aż się zrumienią. Podajemy razem z sałatką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W